Need rikkaliku täidisega vrapid sobivad ideaalselt kaasavõetavaks lõunaks või kiireks õhtusöögiks.
Vaja läheb:
kotletid (u 15tk)
1 purk musti ube
1/2 purki kikerherneid
1 porgand
1 suurem sibul
2 küüslauguküünt
1 sl täisteranisujahu
1 tl karripulbrit
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
soola
pipart
oliiviõli
VRAPP:
5 täisteratortiljat või -lavašši
170 g tilli- ja kurgimaitselist Otto toorjuustu
1 punt lehtsalatit
200 g röstpeedihummust
1 suurem oranž paprika
mungube
lutserniidusid
Valmistamisaeg 20 minutit
Juhised:
1) Kotlettide valmistamiseks püreesta köögikombainis tükeldatud porgand, sibul, küüslauk ja kaunviljad. Lisa jahu ja maitseained ning vormi supilusikaga 15 kotletti. Tõsta kotletid küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja nirista peale pisut oliiviõli.
2) Küpseta 200 ºC juures 5–7 minutit ühelt poolt, seejärel keera ümber ning küpseta 5–7 minutit ka teiselt poolt.
3) Määri tortiljale või lavašile toorjuustu, tõsta peale lehtsalat ja 2–3 kotletti, määri peale paari supilusika jagu röstpeedihummust ning lisa viilutatud paprika, mungoad ja lutserniidud. Keera rulli ning naudi kohe või hiljem.
Retsept ilmus ka lehel tervisliktoitumine.ee
Retsepti ning pildi autor: Kristel Juhanson