Raffaello kook

Kes armastab raffaello komme, hakkab armastama ka seda kooki ning isegi magusast ja kookost mitte hoolijad võiksid ühe tüki proovida, sest see talvise välimusega valge kookoseline kook võib üllatada. Olgu see  karge talvise välimusega kook hüvastijätu lehvituseks talvele ja tervituseks peatselt saabuvale kevadele. 

Põhi:
100 g vahvleid
75 g kondenspiima (suhkruga)
50 ml kookoshelbeid
80 mandleid

Täidis:
500 g maitsestamata Philadelphia toorjuustu
200 ml kookoskoort (Blue Dragon) või kreemist kookospiima (Santa Maria)
150 g kondenspiima (suhkruga)
200 g valget šokolaadi
1 dl kookoshelbeid
2 tl sidrunimahla

Kaunistuseks:
2dl vahukoort
1 tl vaniljesuhkrut
12 raffaello kommi

1. Rösti mandlid 175C ahjus umbes 10 minutit. Tõsta jahtuma.
2. Haki vahvlid  noaga keskmiselt peeneks, sega kokku kondenspiima ja kookoshelvestega, kuni valmib suhteliselt mure pudi. Vooderda 24cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Kata põhi vahvlipudiga. Haki mandlid pisut väiksemaks ning jaga põhjale.
3. Sega toasoe toorjuust, kookoskoor ja kondenspiim kreemjaks. Sulata valge šokolaad ning sega toorjuustusegusse. Lisa juurde  kookoshelbed ja sidrunimahl. Vala segu vahvlipõhjale ning aseta umbes 4 tunniks külmkappi tahenema.
4. Vahusta vahukoor vaniljesuhkruga vahtu, määri koogile ning kaunista raffaello kommisega. Soovi korral võib koogile peale puistada veel kookoshelbeid või kaunistada värskete marjadega.

Retsept ja foto: Kristel Juhanson.