Riisipõhjal kala-singi pirukas toorjuustuga

Äärmiselt mahlane pirukas riisipõhjal on viimasel ajal üks minu pühapäevastest lemmikutest . Pikka eelnevat planeerimist see ei vaja ja kui kodused riisipudru peale vahel nina krimpsutavad, siis see pirukas sobib küll kõikidele ja on kindlalt võitnud sööjate südamed.
Vaja läheb:
100 g keetmata riisihelbeid
35 g parmesani
1 muna
Täidis:
150 g kalafileed
100 g maasuitsu sinki
200 g Piimameister Otto Toorjuustu
50 g Kreeka jogurtit või 20% hapukoort
1 muna
1/2 hakitud sibulat
70 g riivitud juustu
1-2 tomatit
oliivõli
sidrunipipart
1. Keeda soolaga maitsestatud vees riisihelbed, pakendil antud juhendi järgi. Kurna, lase pisut jahtuda ning sega parmesan ja lahti klopitud muna riisiga. Suru riispõhi 20 cm, küpsetuspaberiga vooderdatud pirukavormi põhja ja äärtele. Kuumuta ahi 190 C ning küpseta pirukapõhja 15-20 minutit kuni põhi on tugev ja hakkab kergelt kuldseks muutuma. Tõsta ahjust välja.
2. Kuumuta pann ning lisa pisut oliivõli. Prae tükeldatud kalafilee, maasuitsu sink ja sibul kuni kanafilee on küps.
3. Sega kokku toasoe toorjuust, hapukoor ja muna. Lisa pannilt kanakala- ja singitäidis ning sega ühtlaseks. Vala täidis eelküpsetatud riisipõhjale puista peale riivitud juust ning tõsta juustule tomativiilud. Maitsesta soovi kooral sidrunipipraga. Küpseta 180 C ahjus 30 minutit. Serveeri soojalt koos värske salatiga.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson