Soolane juustukook

soolane juustukook hiirte sulatatud juustust

Vaja läheb:

130g soolakringleid

60g Eesti Taluvõid

25g Eesti Juust riivitud

Täidis:

400g Hiirte Sulatatud Juustu

200g Piimameister OTTO Ricottat

100g hapukoort

3 suurt muna

120g röstitud paprikat

70g Eesti Juust riivitud

0,5tl paprika publrit

0,5tl cayenne pipart

ürdisoola

värskeid ürte nt. tilli, murulauku, tüümiani vastavalt maitsele

Valmistamine

Põhi:

1. purusta soolakringlid;

2. sulata Eesti Taluvõi;

3. sega kokku purustatud soolakringlid, sulavõi ja riivitud juust;

4. suru segu 23cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja külgedele;

5. küpseta 10 min. pöördõhuga 200C juures.

Täidis:

1. sega kokku toasoe sulatatud juust, ricotta ja hapukoor, kuni segu on ühtlane;

2. lisa ükshaaval munad;

3. tükelda röstitud paprika ja sega tükid juustu-muna segusse;

4. lisa riivjuust, maitseained, maitseroheline ning sega ühtlaseks massiks;

5. vala segu eelküpsetatud põhjale ning küpseta pöördõhuga ahjus 200C juures 15 min, seejärel alanda kuumus 120C’ni ja küpseta veel 20 min.

6. valmis kook võiks keskelt veidi võbeleda;

7. enne serveerimist lase koogil täielikult jahutda!

Soovikorral võib paprika asemel kasutada ka päikesekuivatatud tomateid või pestot! 🙂

Head nautimist!