Kui kellelgi peaks sparglit kätte sattuma, soovitame seda retsepti proovida. Retsepti järgi valmis kaks keskmist pirukat, kuid vabalt võib teha ka ühe suure.
Koostisosad:
500 g pärmi-lehttainast
1 muna
200 g Piimameister Otto ricottat
2 muna
riivitud Parmesani
150 g kirsstomateid
1 suurem spargel
soola, pipart
värsket basiilikut
Sulata pärmi-lehttainas, rulli pisut õhemaks. Klopi lahti muna ning pintselda sellega üle kogu tainapind. Keera piruka servast umbes 1 cm laiune riba taina peale, pintselda munaga ning lõika murtud ääre väliskülg terava noaga läbi. Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta pirukapõhja u 10 minutit.
Sega kokku ricotta, muna ja riivitud Parmesan. Poolita kirsstomatid, murra ära spargli puitunud ots. Tõsta küpsenud tainale täidis, lao peale spargel ja kirsstomatid. Küpseta 180 kraadi juures 10–15 minutit. Lase pisut jahtuda ning naudi soojalt.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson