Mida jahedamaks ilmad läheva, seda tummisemaid toite keha küsib. Kuigi lõppkokkuvõttes on see suhteliselt kerge salat annab ahjupeet sellele mõnusat täidlust ning apelsinid juba saabuva talveperioodi hõngu. See salat sobib nii lõuna kui kergemaks õhtusöögiks.
Vaja läheb kahele:
100 g keedetud kinoad
220 g Otto laktoosivaba kodujuustu
1 keskmine ahjupeet (võib kasutada ka keedupeeti)
1 apelsin
paar peotäit spinatilehti
röstitud päevalilleseemneid
pistaatsia pähkleid
Himaalaja soola
Musta pipart
Valmistamine:
keeda kinoa ja lase jahtuda. Tõsta taldrikule spinatilehed, Tükelda peale ahjupeet ja apelsin. Lisa kodujuust, röstitud päevalilleseemned ning pistaatsiapähklid. Maitsesta himaalaja soola ning värskelt jahvatatud pipraga ning söö koheselt.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson