Põhi:
250g rukkijahu
1 tl demerara suhkrut
100 g võid
50 g parmesani juustu
3-4 tl külma vett
Kate:
2 karpi Philadelphia toorjuustu küüslaugu ja ürtidega
2 muna
400g kanafileed
60g suitsupeekonit või suitsusinki
1 sibul
7 (150 g) kirsstomatit
1 tl magusat tšillikastet
225g lapi juustu
1. Põhja valmistamiseks sega jahu suhkruga. Haki külm või jahuga segi ning lisa peene riiviga riivitud parmesani juust. Lisa külm vesi ning mätsi taignaks. Vooderda 26cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja ääred taignaga ning aseta mõneks hetkeks külmkappi.
2. Kuumuta ahi 200 C-ni küpseta pirukapõhja 10 minutit.
3. Vispelda täidise jaoks munad ja toasoe toorjuust, kuni saavutad ühtlase massi, maitsesta kergelt soolaga.
4. Haki kanafilee, sibul ja toorsuitsupeekon. Prae pannil, kuni kana on küps.
5. Haki tomatid, lapi juust.
6. Lao põhjale kanatäidis, tõsta peale kirsstomatid ning Lapi juust ja vala üle toorjuustu täidisega.
7. Küpseta 200 C juures 20 minutit.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson