Suvikõrvitsa – kukeseene pirukas

Põhi:
180 g täistera nisujahu
100 g võid
1 muna
1 tl soola
Täidis:
400g värskeid kukeseeni
50 g maasuitsusinki
1 sibul
1 sl võid
400 g suvikõrvitsat
50 g magusat tsillikastet
300 g maitsestamata Otto toorjuustu
2 muna
väike peotäis peterselli ja basiilikut
peale 125 g riivitud mozzarella juustu
1. Sega jahu ja sool nng haki sisse külm või. Lisa muna ning töötle ühtlaseks.
2. Suru taigen 26 cm lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. Tõsta ahju soojenemise ajaks külmkappi ning küpseta põhi 220C- ni eelkuumutatud ahjus 10 minutit.
3. Prae pannil võiga sibul, maasuitsusink ja kukeseened kuni seentest on üleliigne vedelik aurustunud. Riivi suvikõrvits ning lisa pannile. Maitsesta soola ja pipraga ning magusa tšillikastmega.
4. Töötle toorjuust ja munad kokku ning sega pirukatäidisega. Vala eelküpsetatud pirukapõhjale ning kata riivitud mozzarellaga. Küpseta 200C ahjus 25 – 30 minutit. Serveeri värkse salatiga.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson