Täistera kohupiimaküpsised

Üks äärmiselt lihtne ja maitsev viis valmistada krõbedaid tervislikke küpsiseid. Kui need on valmistatud täistera nisujahuga, on neil kuidagi eriliselt hea rustikaalne maitse ning olulisem kasulikum kui valmistada valgest jahust.
Vaja läheb:
200 g Piimameister Otto kohupiima vanilliga
200 g täistera nisujahu
200 g Eesti Taluvõid
rafineerimata roosuhkrut
kaneeli
Sulata või, sega hulka jahu ja vanilje kohupiim. Sõtku ühtlaseks taignaks, mässi toidukilesse ning tõsta 30 minutiks külmkappi tahenema.
Kuumuta ahi 200C-ni.
Sega kausis või taldrikul suhkur ja kaneel. Rulli taigen jahusel pinnal õhukeseks. Vajuta klaasi või ümmarguse küpsisevormiga taigast ringid. Murra ring pooleks ja veelkord pooleks ning püherda küpsiste ühte poolt suhkru-kaneelisegus. Võid küpsise kihtide vahele ka pisut suhkrusegu puistata.
Küpseta küpsiseid 15-20 minutit ja enne söömist lase pisut jahtuda.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson