Vajad (3-4le):
350 g värsket sparglit
100 g toorsuitsusinki (nt serrano sinki)
50 g värskelt riivitud parmesani
1 dl vahukoort
200 g Piimameister Otto ricotta kohupiima
pisut soola
300 g täistera pennesid
1. Lõika sparglite puisem varreots ära, koori vajadusel köögivilja koorijaga ka varre puisem osa. Keeda sparglivõrseid soolaga maitsestatud vees 5 minutit (peenemaid 3 minutit). Tõsta tangidega spargel sõelale nõrguma ja jahuta kiirelt külma veega (see jätab spargli krõmpsuks), kuid jäta sparglite keeduvesi alles. Lõika spargli tipud ära ning tõsta kõrvale. Lõika varred väiksemaks ning püreeri koos poole parmesani ja ricottaga blenderis ühtlaseks. Maitsesta vähese soolaga.
2. Lõika sink väiksemaks ning riivi parmesan.
3. Aja potis vesi uuesti keema, lisa penned ning keeda al dente’ks. Kurna, kuid jäta alles umbes 1dl keeduvett.
4. Sega pennedega sink, ülejäänud parmesan ning ricottasegu. Sega hulka vahukoor, vedelama kastme saamiseks, pennede keeduvett. Sega hulka spargli tipud, maitsesta vähese soolaga ning serveeri koheselt värskelt riivitud parmesaniga.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson