Aegajalt olen külalistele või perele õhtusöögiks valmistanud tuunikalapirukat, kuigi tõttöelda on see pirukas juba tükk aega olnud unustusse vajunud. Nüüd meenutasin, et kuidas selle piruka tegemine siis käis ja ausalt öeldes isegi enam ei mäletanud täpselt kas ma just nii seda tegin. Igatahes sel korral valmis mul selline pirukas ja ma vist ise sõin sellest pool küll ära, sest see oli nii maitsev. Soovi korral võib taignast lõigata väiksed ruudud ja valmistada suupistepirukad või valmistada hoopis suur plaadipirukas.
Vaja läheb:
500g pärmi-lehttainast
300g Piimameister Otto mozzarella juustu
1 karp tuunikala vees
1 karp (200g) Philadelphia Light toorjuustu murulauguga
2 muna
1 väiksem sibul
sidrunipipart
1. Kui kasutad külmutatud pärmi-lehttainast, pane see enne toatemperatuurile sulama. Kui tainas on sulanud rulli jahusel pinnal pisut suuremaks. Lõika piklikud pirukad või valmista 1 suur kandiline pirukas. Tee taigna servast u 1cm kaugusele kerge sisselõige, see aitab pirukal vormi hoida.
2. Riivi mozzarella. Pane munad 7 minutiks keema.
3. Sega toasooja toorjuustuga kurnatud tuunikala. Määri tuunikala segu pirukapõhjale. Viiluta sibul ning aseta tuunikalale. Riputa üle sidrunipipraga. Keedetud munad haki peeneks ning puista pirukale. Viimasena lisa riivitud mozzarella.
4. Küpseta pirukat 200C-ni eelkuumutatud ahjus 30 minutit.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson