Vajad (4-le):
300 g maapirne
390 g purustatud tomateid
150 g porgandit
1 šalottsibul
4 dl köögiviljapuljongit
3 sl toorjuustu (Philadelphia) või sulatatud juustu
1 tl suitsutatud paprika
chilli helbeid
soola
pipart
Soovi korral serveerimiseks:
suitsupeekonit
värsket koriandrit
kõrvitsaseemneid
Puhasta maapirnid üleliigsest mullast, koori. Puhasta porgandid ning lõika kõik köögiviljad ühesuurusteks. Auruta köögiviljad. Kui sul aurutajat ei ole siis lisa poti põhja pisut oliivõli ning haki sibul ning prae keskmisel kuumusel köögiviljad läbi. Lisa köögiviljapuljong ning keeda kuni köögiviljad on pehmed. Vala köögiviljadele purustatud tomatid ning purusta saumikseriga püreeks. Tõsta supi sisse toorjuust või sulatatud juust ning lase keema tõusta. Maitsesta soola, pipra, suitsutatud paprika ning chilli helvestega.
Soovi korral prae peekoniribad krõmpsuks ning serveeri koos supi peale tõstetult koos hakitud koriandri ja kõrvitsaseemnetega.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson