Kreemine kanapirukas rukkipõhjal

Põhi
250 g rukkijahu
1 tl pruuni suhkrut
100 g võid
50 g parmesani
3-4 tl külma vett
Täidis
300g Piimameister Otto Toorjuustu
2 muna
400 g kanafileed
60 g suitsupeekonit
1 sibul
2 küüslauguküünt
7 kirsstomatit
1 tl magusat tšillikastet
225 g küpsetatud Ahja juustu
Põhja valmistamiseks sega jahu suhkruga. Mudi külm või jahuga ning lisa peeneks riivitud parmesan. Lisa külm vesi ning mätsi taignaks. Vooderda 26cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja ääred taignaga ning aseta külmkappi.
Kuumuta ahi 200 C-ni küpseta põhja 10 minutit.
Vispelda täidise jaoks munad ja toasoe toorjuust, kuni saavutad ühtlase massi, maitsesta soolaga.
Haki kanafilee, sibul, küüslauk ja toorsuitsupeekon. Prae kuni kana on küps, lisa magus tšikkikaste. Haki tomatid, lapi juust.
Lao põhjale kanatäidis, tõsta peale kirsstomatid, lapi juust ja vala üle toorjuustu täidisega. Küpseta 200 C juures 20 minutit. Parim veidi jahtunult.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson.