Krõbedad ahjusaiad spargli, peekoni ja ricottaga

Vaja läheb:
4 röstsaia viilu
4-5 sl pestot (mina kasutasin karulaugupestot)
16 sparglit
7-8 viilu suitsupeekonit
200g Piimameister Otto Ricotta kohupiima
1 muna
1 sidruni koor
1 sl mahla
suitsutatud meresoola (või tavalist soola)
värskelt jahvatatud pipart
oliivõli

1. Sega kokku ricotta, riivitud sidrunikoor ja mahl. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga.

2. Määri saiale pesto ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

3. Murra ära spargli puitunud otsad. Pane kõrvuti 2 sparglivart, määri peale ricottasegu ning mässi peekoniriba ümber. Tõsta pestoga määritud röstsaiale. Nirista peale head oliivõli ning küpseta 200C ahjus 20 – 25 minutit või küpseta grillil.

Retsept ja foto: Kristel Vokk


Kõik retseptid Eelroad Supid Pearoad Desserdid Kodujuustust Toorjuustust Kohupiimast