Põhi:
160 g digestive küpsiseid
70 g võid
25 ml kookoshelbeid
Täidis:
600 g Piimameister Otto toorjuustu
50 g suhkrut
70 g kondenspiima
200 g kookoskoort
2-3 laimi koor
5 g želatiini
125 ml (3 laimi) värskelt pressitud laimimahla
Purusta küpsised ning sega kookoshelveste ning sulatatud võiga. Suru küpsisepuru 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Vahusta toasoe toorjuust suhkru, kondenspiima ja kookoskoorega ühtlaseks. Riivi sisse laimi koor ning sega ühtlaseks. Laimi mahlade paremaks kättesaamiseks rulli laimi tugevalt, enne mahla pressimist, käe ning tasapinna vahel. Pressi mahl ning vala kuumakindlasse anumasse. Aseta želatiin vähesesse külma vette 5 minutiks paisuma. Kuumuta laimimahl ning sega sisse paisunud želatiin. Tõsta anum tulelt ning sega kuni želatiin on täielikult sulanud. Jahuta pisut ning sega kiirelt toorjuustutäidisesse. Vala koogitäidis küpsisepõhjale ning tõsta külmkappi vähemalt 4 tunniks tahenema.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson