Vaja läheb:
130g soolakringleid
60g Eesti Taluvõid
25g Eesti Juust riivitud
Täidis:
400g Hiirte Sulatatud Juustu
200g Piimameister OTTO Ricottat
100g hapukoort
3 suurt muna
120g röstitud paprikat
70g Eesti Juust riivitud
0,5tl paprika publrit
0,5tl cayenne pipart
ürdisoola
värskeid ürte nt. tilli, murulauku, tüümiani vastavalt maitsele
Valmistamine
Põhi:
1. purusta soolakringlid;
2. sulata Eesti Taluvõi;
3. sega kokku purustatud soolakringlid, sulavõi ja riivitud juust;
4. suru segu 23cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja külgedele;
5. küpseta 10 min. pöördõhuga 200C juures.
Täidis:
1. sega kokku toasoe sulatatud juust, ricotta ja hapukoor, kuni segu on ühtlane;
2. lisa ükshaaval munad;
3. tükelda röstitud paprika ja sega tükid juustu-muna segusse;
4. lisa riivjuust, maitseained, maitseroheline ning sega ühtlaseks massiks;
5. vala segu eelküpsetatud põhjale ning küpseta pöördõhuga ahjus 200C juures 15 min, seejärel alanda kuumus 120C’ni ja küpseta veel 20 min.
6. valmis kook võiks keskelt veidi võbeleda;
7. enne serveerimist lase koogil täielikult jahutda!
Soovikorral võib paprika asemel kasutada ka päikesekuivatatud tomateid või pestot! 🙂
Head nautimist!